Panttaaminen on helppoa - Tule käymään tai pyydä arvio verkossa

Ota kuva esineestäsi ja
lähetä se meille.

Saat lainatarjouksen
sähköpostiisi.

Tule käymään. Saat rahat joko
käteisenä tai tilillesi.

Panttilaina


Helsingin Pantin panttilainaamosta saat lainaa 20 eurosta 500 000 euroon asti. Lainaa saavat tavaraa vastaan kaikki täysi-ikäiset. Lainasumman saat heti käteisenä tai tilillesi. Laina-aika on 3 kuukautta. Voit uusia ja jatkaa panttilainaasi niin kauan kuin haluat maksamalla korot ja kulut, tai lunastaa vakuuden takaisin milloin vain maksamalla lainan pois. Laina-aikana voit halutessasi myös lyhentää lainaa.

Tavaravakuuden ansiosta myönnämme lainaa myös luottotiedottomalle. Ilman luottotietoja lainaa nostavan ei tarvitse tehdä selkoa luottotiedoistaan, kuten ei muidenkaan. Panttilainaa ottamalla ei myöskään voi saada luottotietomerkintää. Panttilaina on kaikissa olosuhteissa turvallista lainaa.

Jos laina jää hoitamatta, vakuus myydään huutokaupassa. Mikäli myyntisumma ylittää Pantin saatavat, panttaaja saa yli jäävän osuuden itselleen.

Kun haluat lainaa helposti ja huolettomasti, on panttilaina toimiva ratkaisu.

1. Arviointi
Tule esineen kanssa meille tai lähetä arviopyyntö netin kautta.

2. Lainatarjous
Arvioitsija antaa tarjouksen heti toimipisteessämme tai saat sen sähköpostitse vastauksena lähettämääsi arviopyyntöön.

3. Laina
Kuittaa sopimus toimipisteessä ja jätä esineesi meille. Saat rahat saman tien käteisenä tai tilillesi.

Arviointi on ammattityötä

Helsingin Pantissa esineesi arvioi asiantuntija. Alan markkinajohtajana pystymme tarjoamaan käyttöösi parhaan asiantuntemuksen. Meillä työskentelee kattava joukko monen erikoisalan kokeneita osaajia, minkä ansiosta voimme antaa luotettavan arvion ja parhaan mahdollisen hinnan esineestäsi.

Jos olet tehnyt sähköisen arviopyynnön, saat lainatarjouksen sähköpostiisi, kun asiantuntijamme ovat arvioineet esineesi. Sen jälkeen voit valita lähimmän toimipisteen ja tuoda esineen meille. Tai voit tulla suoraan käymään ­– lainasumman saat joka tapauksessa valintasi mukaan joko heti käteisenä tai tilillesi.

Panttilainan hoitaminen on joustavaa

Panttilainan laina-aika on kolme kuukautta. Lainatessasi voit lainata joko vakuuden salliman maksimisumman tai vain osan siitä. Lainaa on mahdollista uudistaa, eli maksaa pelkät kulut ja korot, tai vaihtoehtoisesti lyhentää sitä laina-aikana. Päätä itse, miten hoidat lainaasi. Verkkopantin kautta teet sen helposti missä ja milloin vain.

Vuosikorko

Esimerkki 1: Mikäli asiakas on ottanut lainaa 400 euroa ja maksaa sen takaisin eräpäivänä 3 kuukauden kuluttua, kaikki korot ja kulut huomioiva takaisinmaksettava summa on 451,60 euroa. Todellinen vuosikorko on silloin 47,1 %.

Esimerkki 2: Mikäli asiakas on ottanut lainaa 20 000 euroa ja maksaa sen takaisin eräpäivänä 3 kuukauden kuluttua, kaikki korot ja kulut huomioiva takaisinmaksettava summa on 20 906,00 euroa. Todellinen vuosikorko on silloin 18.03 %.

Usein kysyttyä

Mietityttääkö panttilainauksessa jokin asia? Jos et löydä vastausta kysymykseesi täältä, ota yhteyttä chat-palveluumme, soita tai tule käymään missä tahansa konttorissamme. Me autamme eteenpäin.

Mitä pitää ottaa mukaan, kun tulee Helsingin Panttiin?

Kun tulet esineesi kanssa meille, et tarvitse sen lisäksi mukaasi muuta kuin kuvalla varustetun virallisen henkilötodistuksen, kuten voimassa olevan passin, ajokortin, henkilökortin tai kuvallisen KELA-kortin.

Mitä panttilaina maksaa?

Lainamaksu perustuu lainasummaan sekä laina-aikaan, ja se vaihtelee 1-3,8 % /kk. Lainan toimitusmaksu on 6 euroa.
» Palveluhinnastot
» Sopimusehdot
» Rekisteriseloste

Mistä tiedän paljonko voin saada panttilainaa?

Tule käymään ja tuo arvoesineesi arvioitavaksi tai lähetä kuva esineestäsi online-arviointipalvelumme kautta. Asiantuntijamme arvioivat esineesi ja laskevat arvion perusteella sille lainatarjouksen, jonka saat saman tien.

Entä jos laina jää hoitamatta?

Ei hätää. Laina-ajan jälkeen säilytämme vakuuttasi kuukauden ennen kuin ryhdymme valmistelemaan sitä huutokauppaan. Aluksi muistutamme sinua lainasi erääntymisestä lähettämällä kirjeen ilmoittamaasi postiosoitteeseen, mikäli et ole erikseen kieltänyt sitä. Lunastamattomat esineet myydään Helsingin Pantin viikoittain järjestettävässä huutokaupassa. Lainan vakuutena olleen esineesi päätyminen huutokauppaan ei aiheuta sinulle ongelmia, sillä vakuus kattaa lainasumman. Saat jatkossa lainaa kuten ennenkin, eikä hoitamattomasta panttilainasta tule luottohäiriömerkintää.

Millaisia esineitä voin pantata?

Hyvin monenlaiset arvotavarat sopivat panttilainan vakuudeksi. Voit tuoda pantattavaksi esimerkiksi koruja, kelloja, hopeaesineitä tai soittimia. Myös elektroniikka, merkkituotteet, taide ja design-esineet ovat hyviä vakuuksia. Lainan vakuudeksi otettavien tavaroiden on oltava ehjiä ja toimivia. Poikkeuksen muodostaa niin sanottu romukulta eli rikkinäiset kultakorut, joilla on kuitenkin kullan raaka-ainehintaan perustuva rahallinen arvo. Sama pätee muihinkin jalometallituotteisiin. Tule esineesi kanssa käymään jossakin toimipisteistämme tai lähetä siitä meille kuva, niin saat lainatarjouksen.

Korkoesimerkki

Panttilaina 3 kuukautta. Korkona peritään 0,75 – 1,9 % lainapääomasta kuukaudessa. Säilytys-, hoito- ja vakuutusmaksuna peritään 0,75 – 1,9 % lainapääomasta kuukaudessa. Toimitusmaksu 6€. Todellinen vuosikorko 18 -75,6 %. Kaikki kulut huomioiva kokonaiskustannus 700€:n lainalle on 785,80€, todellinen vuosikorko 46,46 %, mikäli asiakas maksaa lainan takaisin 3 kk kuluttua eräpäivänä.