Meillä saat kullastasi parhaan hinnan

14k
27-32 €/g
18k
34,5-40,5 €/g
21k
41-48 €/g
24k
48-56 €/g

Kullan hinta


Kullan myymisen sijasta erinomainen vaihtoehto on sen panttaaminen

Pitkällä aikavälillä kullan hintakehitys on ollut aina nousujohteista. Siksi kullan omistus kannattaa säilyttää. Kullasta meiltä saamasi summa on yhtä suuri tai suurempi kuin romuksi myymällä saisit, sillä meillä kultapitoisuuden ja painon lisäksi esineen arvoa nostavat esimerkiksi korun jalokivet, tunnettu suunnittelija ja esineen hyvä kunto. Arvostamme korujasi ­– siksi saat niistä meillä parhaan hinnan.

Meillä saat kullastasi parhaan hinnan

Seuraamme kullan kurssia jatkuvasti, ja päivitämme kullan lainahintoja sen mukaisesti. Kullan kilohinta liikkuu kymmenissä tuhansissa euroissa, mutta kultaesineet ovat pieniä, joten käytämme painoyksikkönä grammaa. Kullan virallinen maailmanmarkkinahinta ilmoitetaan dollaria/unssi -muodossa.

Voit helposti laskea laskurillamme, paljonko on kultasi alkaen-grammahinta tänään. Kun asiantuntijamme arvioi esineesi koruarvon, se lisätään lainatarjoukseen grammahinnan päälle.

Kullan hinta

Laina-arvio

Yhteensä

0

Laskurin antama hinta perustuu pelkkään kullan arvoon, joka voi tarkentua toimipisteessä jopa +20 %.

Kullan pitoisuudet

Kun puhutaan kullan pitoisuudesta, tarkoitetaan, paljonko tuotteessa on puhdasta kultaa. Loppu on muita seosaineita. Niitä tarvitaan, kun halutaan vaikuttaa esimerkiksi tuotteen väriin tai korun kestävyys- ja valmistusominaisuuksiin.

Yleisin kullan pitoisuus Suomessa on 585-kulta, mikä tarkoittaa 58,5 % kultaa, 41,5 % muita seosaineita. Sama voidaan ilmaista puhumalla 14 karaatin kullasta. Puhdasta kultaa on 24 karaatin kulta. Toiseksi yleisin pitoisuutemme on 750-kulta eli 18 karaatin kulta. Suomalaisissa kullan leimoissa kultapitoisuus ilmaistaan aina promilleina. Meillä käytettävät kullan pitoisuusleimat ovat 375, 585, 750, 916 ja 999. Ulkomailla käytössä on muitakin pitoisuuksia. Myös vanhojen korujen leimat poikkeavat nykyisistä.

Ei haittaa, vaikka korusi leimat eivät olisi suomalaiset tai siinä ei olisi leimoja lainkaan. Pystymme silti helposti määrittämään esineen kultapitoisuuden ja laskemaan sille oikean hinnan.

Hopeatuotteet

Koska hopean grammahinta on kultaa matalampi, esineen arvoa nostavat enemmän tuotteen muut ominaisuudet kuin paino ja pitoisuus.

Pöytähopeissa arvoa nostavat esineiden hyvä kunto ja kaiverrusten puuttuminen. Tarjoiluvälineissä on haluttuja harvinaisuuksia, joita vastaan voidaan siksi myöntää hyvin lainaa. Sarjojen suosio vaihtelee hiukan muodin mukaan, joten mallit arvioidaan tapauskohtaisesti. Hyvin vanha hopeaesineistö, venäläinen hopea ja tunnettujen valmistajien tuotteet ovat myös arvostettuja.

Hopeakoruissa design ja tunnetut suunnittelijat ovat vieläkin suuremmassa roolissa kuin pöytähopeiden kohdalla tuotteen arvoa määriteltäessä. Tämä näkyy positiivisesti etenkin kotimaisten tuotteiden arviohinnoissa. Arvostettuja hopeakoruja ovat esimerkiksi Kalevala Korun, Lapponian tai jo toimintansa lopettaneiden Kupittaan Kullan ja Martti Viikinniemen hopeakorut.

Suomessa tällä hetkellä käytössä olevat hopean leimat ovat puhtaan hopean tuhannesosapitoisuuksia kuvaavat 999, 925 (jota joskus kutsutaan sterling-hopeaksi), 830 ja 800. Aiemmin on käytössä ollut muitakin pitoisuuksia, joista tunnetuin on 813-pitoisuus. Hyvin vanhoissa tuotteissa tapaa muitakin leimausjärjestelmiä kuin tuhannesosapitoisuuteen perustuvia. Sellaisia ovat esimerkiksi luoti ja venäläinen zolotnik.

Pyydä laina-arvio Katso lähin toimipiste