Asunto-osake lainan vakuutena


Silloinkin, kun markkinatilanne ei suosi asuntosi myymistä, voit hyödyntää sen arvoa – juuri silloin kun haluat, juuri sen verran kuin haluat. Tule käymään tai ota yhteyttä, niin kerromme lisää lainapalvelustamme. Unohda jonotusmusiikki ja palveluruuhkat. Meillä asiat hoituvat heti!

Asunto-osake

Jätä yhteydenottopyyntö

Asiantuntijamme ovat sinuun yhteydessä toivomanasi ajankohtana puhelimitse.

Helsingin Pantti on vuonna 1882 perustettu panttilainaukseen, huutokauppatoimintaan ja korujen myyntiin erikoistunut yritys. Olemme alan suurin ja vanhin Suomessa perustettu toimija. Palvelemme seitsemässä kaupungissa ja 12 toimipisteessä sekä verkossa.

Usein kysyttyä

Kyllä, kunhan osakekirjat ovat hallussasi eivätkä esimerkiksi lainan takuina pankissa. Meillä laina järjestyy nopeasti, kun tarvittavat dokumentit ovat mukanasi. Et tarvitse takaajia, eikä aiemmalla lainahistoriallasi ole merkitystä, sillä panttilaina on tavaravakuudellista. Kun asunto-osake on toimii lainan vakuutena, lainasta voidaan käyttää nimitystä käänteinen asuntolaina. Vakuudeksi eivät kuitenkaan kelpaa kiinteistöt, maatilat tai omakotitalot.

Ota meille tullessasi mukaasi henkilöllisyystodistuksen lisäksi alkuperäinen osakekirja, josta näkyvät siirtomerkinnät, sekä tuore isännöitsijäntodistus.

Lainan maksimimäärään vaikuttavat asunnon sijainti, koko, taloyhtiön tila ynnä muut samat seikat kuin asuntojen arvoon muutenkin. Sinun ei kuitenkaan ole pakko nostaa lainaa maksimimäärää, vaan sen verran kuin haluat.

Saat rahat nopeimmillaan jo saman päivän aikana. Enimmillään aikaa kuluu 1-2 päivää.

Kaikkien omistajien on hyväksyttävä osakkeen panttaaminen. Siksi panttaussitoumuksen allekirjoittavat kaikki senhetkiset omistajat ja laina kirjataan kaikkien omistajien nimiin.

Se ei ole mahdollista, koska kuolinpesä ei ole luonnollinen henkilö.

Eipä juuri. Jos olet ostanut asunnon alle kuusi kuukautta sitten, haluamme nähdä kauppakirjan ja todistuksen varainsiirtoveron maksamisesta. Jos osake taas on siirtynyt haltuusi perintönä edeltävien kuuden kuukauden aikana, ota mukaasi perukirja.

Laina tehdään kolmeksi kuukaudeksi kerrallaan. Voit maksaa lainan kuitenkin halutessasi pois jo aiemmin, tai yhtä hyvin myös jatkaa laina-aikaa aina uudestaan kolmen kuukauden jaksoissa, kun maksat jaksojen välillä kertyneet korot ja kulut.

Voit, kunhan maksat lainan pois esimerkiksi käsirahan saatuasi. Laina on mahdollista hoitaa myös vasta kaupantekotilaisuudessa, jolloin osakekirjat siirtyvät pantin hallusta uudelle omistajalle.