Esineet Pyydä arvio


Voit tuoda panttilainaamoon omistamasi arvoesineen. Jos et ole varma, mikä on omistamasi esineen arvo, voit aina tulla käymään Helsingin Pantin konttoriin tai lähettää kuvan esineestäsi arviointityökalun avulla. Asiantuntijamme antavat hinta-arvion arvoesineestäsi ja tekevät sinulle lainatarjouksen.

Panttilainaukseen sopivia arvotavaroita ovat esimerkiksi:

 • Korut
 • Kellot
 • Hopeaesineet
 • Soittimet
 • Viihde-elektroniikka
 • Taide- ja design-esineet
 • Arvopaperit
 • Asumisoikeussopimukset, asunto-osakkeet
 • Aseet
 • Keräily- ja juhlarahat
 • Mitalit ja arvomerkit

Lue muutamia esimerkkejä, mitkä asiat vaikuttavat esineiden arviointityöhön ja laina-arvoon:

Kellon arvoon vaikuttavat ensisijaisesti kellon merkki, malli, ikä ja valmistusmateriaali. Pääsääntöisesti automaattikoneistoisesta kellosta saa enemmän lainaa kuin mekaanisesta tai kvartsikellosta, miesten kellosta lainaa saa enemmän kuin naisten vastaavasta, ja materiaaleista platina ja kulta ovat muita arvokkaampia. Yksittäisen kellon laina-arvoon vaikuttavat kellon kunto, mukana seuraavat todistukset ja laatikot sekä esimerkiksi mahdolliset rannekkeen lisäpalat tai alkuperäiset lisärannekkeet. Mitä lähempänä pantattava kello on alkuperäistä myyntikuntoa, sitä suurempi on siitä annettava laina.

Tuo korusi Helsingin Pantin konttoriin arvioitavaksi tai lähetä siitä kuva arviointityökalun avulla. Otamme vastaan esimerkiksi kultakoruja ja hopeisia designkoruja, kuten Lapponian tai Kalevala Korun tuotteet. Korujen grammahinta määräytyy kullan pitoisuuden, valmistajan, työn laadun, korun kunnon sekä huutokaupan jälleenmyyntiarvon mukaan. Asiantuntijamme arvioi myös korujen mahdollisen antiikkiarvon.

Jalokivistä arvokkaita ovat erityisesti timantit, jotka arvioidaan timantin karaattipainon, puhtauden, värin ja hionnan mukaan.

Tuo lainasi vakuudeksi uudehkoa viihde-elektroniikkaa, esimerkiksi kännyköitä, digi- ja videokameroita, pelikonsoleita ja kannettavia tietokoneita.

Lainan myöntämisen edellytyksenä on, että esität tuotteen ostokuitin ja voimassa olevan takuutodistuksen.

Elektroniikkalaitteita pantatessa mukana tulee seurata mahdolliset kaukosäätimet, akut, laturit ym. laitteen käyttämiseen olennaisesti liittyvät tarvikkeet. Lainamäärään vaikuttavat myös esimerkiksi käyttöohjeet, ohjelmistot, lisävarusteet ja pelit.

Laitteissa olevat käyttäjälukitukset ja salasanat on poistettava ennen panttausta tai vaihtoehtoisesti luovutettava Helsingin Pantin tietoon, jotta tuote olisi myyntikelpoinen, mikäli laina jää hoitamatta. Koska viihde-elektroniikka ikääntyy huomattavasti muita vakuuksia nopeammin, korkojen ja kulujen lisäksi lainan pääomaa tulee samalla lyhentää sille määrätyn lyhennyksen verran.

Lainan vakuudeksi käyvät kitarat, viulut, jousisoittimet, puhaltimet, kosketinsoittimet, lyömäsoittimet, vahvistimet, efekti- ja studiolaitteet. Kitaraa suurempien soittimien kohdalla kannattaa kuitenkin soittaa ja kysyä varastotilanne etukäteen.

Lyömäsoittimien ryhmästä otamme pääsääntöisesti symbaaleja ja virvelirumpuja. Kokonaisten rumpusarjojen vaatiman suuren tilan takia kannattaa soittaa ja kysyä varastotilanne etukäteen.

Kitaroiden, jousisoittimien ja puhaltimien tulee olla niille kuuluvassa pussissa tai laukussa. Efekti- ja studiolaitteista mukana on oltava ostokuitti sekä virtalähde. Kaikki käyttöohjeet, välijohdot ja lisävarusteet parantavat laina-arvoa.

Soittimet säilytetään normaalissa huoneenlämpötilassa ja ilmankosteudessa.

Soittimien vaatiman keskimääräistä suuremman varastotilan vuoksi perimme niistä 1–6 euron suuruisen varastointimaksun soittimen koosta riippuen.

Aseista hyväksymme ainoastaan yleisimmin metsästyskäyttöön hyväksytyt aseet. Emme ota vastaan käsiaseita. Vain aseen omistaja voi pantata aseen sekä lunastaa lainan (ei rinnakkaisluvan haltija). Aseita vastaanottavat konttoreistamme Kamppi (Helsinki), Turku ja Tampere. Aseita pantatessa kannattaa aina olla ensin puhelimitse yhteydessä kyseiseen konttoriin.