Timo Sarpaneva – Lasitaiteen mestari

Lasitaiteen lumoava maailma

Timo Sarpaneva oli suomalaisen muotoilun ja lasitaiteen suunnannäyttäjä, jonka työt ovat saavuttaneet kansainvälistä mainetta ja arvostusta. Hänen luomansa lasiesineet ovat tunnettuja niiden ainutlaatuisesta muotokielestä ja käsityön taidosta, jotka heijastavat suomalaista luontoa ja kulttuuria. Sarpanevan suunnittelemat lasiesineet ovat keräilijöiden ja designin ystävien keskuudessa erittäin arvostettuja, ja ne ovat löytäneet tiensä niin yksityiskokoelmiin kuin museoidenkin näyttelyihin ympäri maailmaa.

Me Helsingin Pantissa ymmärrämme lasitaiteen arvon ja tarjoamme asiantuntevaa palvelua niin lasiesineiden arvioinnissa kuin huutokauppaamisessakin. Sarpanevan töiden kysyntä on jatkuvaa, ja ne ovatkin usein huomattavan arvokkaita. Olipa kyseessä sitten hänen kuuluisa Finlandia-sarjansa tai harvinaisemmat keräilyesineet, voimme auttaa sinua arvioimaan ja myymään tai lainaamaan niitä turvallisesti ja luotettavasti.

Arjen kauneuden uudistaja

1960-luvulla Timo Sarpaneva otti suunnittelutyössään käyttöön uuden suunnan, joka toi lasitaiteen lisäksi myös muut materiaalit ja käyttöesineet osaksi hänen repertuaariaan. Hän suunnitteli muun muassa emalipintaisia paistinpannuja ja valurautapatoja, jotka yhdistivät käytännöllisyyden ja estetiikan uudella tavalla. Sarpanevan kyky uudistaa arjen esineitä teki hänestä yhden aikansa merkittävimmistä muotoilijoista.

Meillä Helsingin Pantissa on kunnia-asiamme tarjota asiakkaillemme mahdollisuus pantata tai huutokaupata myös näitä arjen kauneuden esineitä. Kauttamme voit löytää tai tarjota markkinoille näitä designklassikoita, jotka tuovat sekä toiminnallisuutta että tyyliä nykypäivän koteihin.

Perintö ja muotoilun tulevaisuus

Timo Sarpanevan perintö elää vahvana suomalaisessa muotoilussa ja lasitaiteessa. Hänen työnsä ovat inspiroineet sukupolvia suunnittelijoita ja taiteilijoita, ja hänen vaikutuksensa näkyy edelleen nykypäivän muotoilussa. Sarpanevan luomukset ovat ajattomia, ja niiden arvo säilyy vuosikymmenestä toiseen.

Kun pohdit Sarpanevan lasiesineiden tai muiden designesineiden myyntiä, panttausta tai huutokauppaa, ota yhteyttä meihin Helsingin Pantissa. Olemme alalla pitkään toiminut asiantuntija, ja meillä on laaja kokemus ja osaaminen arvotavaroiden käsittelystä. Tarjoamme sinulle turvallisen ja luotettavan tavan arvostaa ja hyödyntää designesineitäsi, olipa kyseessä sitten investointi tai henkilökohtaisen kokoelman laajentaminen.

Designin arvostus huutokaupassa

Helsingin Pantin huutokaupat ovat tunnettuja laadukkaista kohteistaan, ja Timo Sarpanevan suunnittelemat lasiesineet ovat usein huutokauppojemme tähtiä. Järjestämme viikoittain huutokauppoja, joissa on mahdollisuus tarjota ja hankkia ainutlaatuisia designesineitä. Huutokauppamme ovat avoimia kaikille, ja ne tarjoavat jännittävän tavan löytää ja sijoittaa suomalaiseen muotoiluun.

Verkkohuutokauppamme mahdollistaa osallistumisen mistä päin maailmaa tahansa, ja se on helppo ja vaivaton tapa lisätä omistuksiisi palan suomalaista designhistoriaa. Olitpa sitten kiinnostunut myymään tai ostamaan, me Helsingin Pantissa olemme täällä auttaaksemme sinua jokaisessa vaiheessa.

Pyydä laina-arvio Katso lähin toimipiste Kullan hinta